חזור אל פורום ניתוח קיסרי תמיכה
הריון זמן קצר לאחר ניתוח
26/08/2012 12:27
שלום רב, אני בת 26 , נכנסתי להריון 3 חודשים לאחר ניתוח קיסרי חירום ( מצוקה עוברית , לידה לא התקדמה , מים מזוהמים) . אין לי מידע לגבי סוג החתך שהתבצע משום מה זה לא מופיע במסמכי שיחרור ילדתי אי שם בהוואי ואין לי גישה למידע . אחרי הלידה חזרתי להתאשפז בגלל זיהומים בצלקת (שכחו סיכה בפנים מסתבר וזה גרם לזיהומים) ואז פתחו לי את הצלקת שוב וטופלתי באנטיביוטיקה . עכשיו אני בשבוע 28 מפחדת מאוד מלידה בניתוח שוב עקב החוויה הטראומתית שעברתי, רוצה לנסות לידה רגילה אבל איך אפשר להעריך את הסיכויים שלי ללדת רגיל כשאין רישומים של סוג החתך וכשנכנסתי 3 חודשים אחרי לידה להריון שוב? האם יש סיכוי כזה או שעדיף יהיה להיערך נפשית לניתוח חוזר שיתבצע מבחירה הפעם ולא להיגרר לא מוכנה לניתוח חירום שוב . האם ניתוח חוזר היא הבחירה הנכונה? או שמא עדיף לקחת סיכון?
ניתוח חוזר
26/08/2012 14:08
חופית שלום
בחדרי הלידה בישראל רוצים לודא כי סוג החתך שבוצע הוא רוחבי תחתון
הייתי מראה את מסמכי השחרור לרופא המטפל כדי שיראה בעצמו אם כתוב (לפעמים כתוב) LSCS
בכל מקרה הסיכוי ללידה רגילה יורד אם סיבת הניתוח היא חוסר התקדמות
הייתי מתייעץ עם מומחה בנושא שיבדוק אותך ויתן לך הערכה נכונה
בחדרי הלידה בישראל רוצים לודא כי סוג החתך שבוצע הוא רוחבי תחתון
הייתי מראה את מסמכי השחרור לרופא המטפל כדי שיראה בעצמו אם כתוב (לפעמים כתוב) LSCS
בכל מקרה הסיכוי ללידה רגילה יורד אם סיבת הניתוח היא חוסר התקדמות
הייתי מתייעץ עם מומחה בנושא שיבדוק אותך ויתן לך הערכה נכונה
נתוח קיסרי
04/02/2013 17:32
יש לי תינוק בן 7 חודשים לאחר לידת קיסרי ואני בהריון השאלה שלי עים אין לי סיכון ולעובר חיזרו אליי בהקדם תודה
הריון זמן קצר לאחר נתוח
06/02/2013 1:06
אני בת 29 ילדתי את בני לפני 7 חודשים בנתוח קיסרי ואני בתחילת הריון ובעלי מאוד חולה הרופא אמר לנו שייתכן ולא יהיו לנו יותר ילדים לאור מצבו לקחתי את הסיכון בלי לקחת בחשבון את הסיכונים שיש לי אני בחרדה כי ברצוני לבצע הפלה הייתי רוצה לדעת מהם הסיכונים שכרוכים לי באחוזים גבוהים או נמוכים בבקשה עיזרו לי אני נואשת
נכנסתי להריון שלושה חודשים אחרי קיסרי
17/06/2015 5:58
שלום נכנסתי להריון אחרי שלושה חודשים אחרי לידה בניתוח קיסרי, ממש לא מתוכנן רציתי לדעת אם יש סיכונים בהריון כזה מאחר שאמרו לי שאסור להכנס להריון אחרי קיסרי לפחות שנתיים.. בהריון הקודם היה לי סכרת הריון התינוק נולד שלושה שבועות לפני הזמן במשקל של חמש קילו.. יש לאמר שאני לא רזה (120 קילו) יש לי משקל עודף וכאבי ברכיים רציתי לרדת במשקל לפני הריון הבא אך עכשיו גיליתי שאני בהריון 7 שבועות .. אני דואגת למרות שרואה ומקבלת ההריון כברכה ושמחה רק רציתי לקבל הכוונה מה נכון לעשות ואם יש סיכונים מה לעשות כדי למנוע .. יש לאמר שאני מתעמלת כל יום ואוכלת בריא ונכון תפריט טבעוני ומיצים טבעיים.. האם אפשר לנסות במצב כזה לידה רגילה או לעשות שוב ניתוח קיסרי מה נכון לעשות בשביל התינוק ועבורי..
תודה
17/06/2015 5:59
נכנסתי להריון שנה אחרי קיסרי
28/05/2017 9:48
שלום שמי זהבה אני ילדתי לפני שנה ואני חולת סוכרת אית הילד שלי ילדתי בקיסרי לפני שנה מה אני צריך לעשות עקשב ו אני לא רוצה לעשות הפלה תעזור לי מה לעשות
הריון עם סוכרת
01/06/2017 12:00
הי זהבה,
בהריון עם סוכרת חשוב במיוחד להקפיד להיות מאוזנת, על פי ההנחיות התזונתיות שאת בוודאי כבר מכירה. המשיכי באותו אופן גם את התרופות שלך, או התייעצי עם הרופאים שלך לגביהן, ייתכן שיעלו לך את המינונים בהמשך ההריון.
בהריון עם סוכרת יהיה מעקב הריון צפוף יותר מהרגיל, ולקראת סוף ההריון ייתכן שיזרזו את הלידה סביב שבוע 38, או שיקבעו קיסרי מראש.
מומלץ בזמן ההריון לשמור על תנועתיות מתונה, למשל הליכות, ולתפקד כרגיל.
אם את מעוניינת בהנקה, כדאי להיפגש מראש עם יועצת הנקה שתדריך אותך, כיוון שייתכן עיכוב בייצור החלב.
את התשובה ליקטתי בעזרת קולגות בתחומי הריון ולידה:
אפרת אדר, דולה ומטפלת במגע לנשים בהריון - תוכלי לפנות אליה אם תרצי תמיכה פיזית ורגשית במהלך ההריון
חגית משאלי- יועצת הנקה
אניטה יבין - מלווה התפתחותית
בהצלחה!
יעל רותם, מייסדת קיסר נולד
דולה לניתוחים קיסריים
בהריון עם סוכרת חשוב במיוחד להקפיד להיות מאוזנת, על פי ההנחיות התזונתיות שאת בוודאי כבר מכירה. המשיכי באותו אופן גם את התרופות שלך, או התייעצי עם הרופאים שלך לגביהן, ייתכן שיעלו לך את המינונים בהמשך ההריון.
בהריון עם סוכרת יהיה מעקב הריון צפוף יותר מהרגיל, ולקראת סוף ההריון ייתכן שיזרזו את הלידה סביב שבוע 38, או שיקבעו קיסרי מראש.
מומלץ בזמן ההריון לשמור על תנועתיות מתונה, למשל הליכות, ולתפקד כרגיל.
אם את מעוניינת בהנקה, כדאי להיפגש מראש עם יועצת הנקה שתדריך אותך, כיוון שייתכן עיכוב בייצור החלב.
את התשובה ליקטתי בעזרת קולגות בתחומי הריון ולידה:
אפרת אדר, דולה ומטפלת במגע לנשים בהריון - תוכלי לפנות אליה אם תרצי תמיכה פיזית ורגשית במהלך ההריון
חגית משאלי- יועצת הנקה
אניטה יבין - מלווה התפתחותית
בהצלחה!
יעל רותם, מייסדת קיסר נולד
דולה לניתוחים קיסריים
הריון לאחר קיסרי שלישי
29/01/2020 0:28
היי שמי אור ואני שלושה חודשים אחרי ניתוח קיסרי וגם אחרי ניתוח טלסקופייה ושוב נכנסתי להריון כמה זה חמור ?
הריון בסמוך לניתוח קיסרי
29/01/2020 9:06
הי אור,
את בוודאי יודעת שההמלצה היא בד״כ להמתין שנה לפני כניסה להיריון נוסף. זה לא בהכרח אומר שההריון בעייתי או מסוכן, אבל זה כן מגדיל את הסיכון.
ההמלצה היא להתייעץ לגבי זה עם הרופא שלך (או רופא נוסף לחוות דעת שנייה). רק רופא שיבדוק אותך יוכל להמליץ מה נכון לעשות.
בהצלחה!
יעל,
מנהלת קיסר נולד
את בוודאי יודעת שההמלצה היא בד״כ להמתין שנה לפני כניסה להיריון נוסף. זה לא בהכרח אומר שההריון בעייתי או מסוכן, אבל זה כן מגדיל את הסיכון.
ההמלצה היא להתייעץ לגבי זה עם הרופא שלך (או רופא נוסף לחוות דעת שנייה). רק רופא שיבדוק אותך יוכל להמליץ מה נכון לעשות.
בהצלחה!
יעל,
מנהלת קיסר נולד
חזור אל פורום ניתוח קיסרי תמיכה
הוספת תגובה חדשה